RSS
Srijeda, 01.04.
Ekskluzivno // Pevec našao kupca koji ulaže u nogometni kamp, u Koprivnici i HNS-u 'zakopčani do grla' PDF Ispis E-mail
Autor Zvonimir Markač   
Srijeda, 01 Travanj 2015 16:56
Katarski šeik kupuje Pevec i ulaže u nogometni kamp // ilustracija

Katarski šeik kupuje Pevec i ulaže u nogometni kamp // ilustracija

Dogovor vrijedan oko 50 milijuna kuna 'pao' je još krajem siječnja. Najzaslužniji za to je Zvonimir Mršić, predsjednik Podravkine uprave i bivši koprivnički gradonačelnik. On je, uz prisustvo aktualne gradonačelnice Vesne Želježnjak, prodaju Peveca i veliko ulaganje u podravsku metropolu dogovorio s katarskim emirom, šeikom Tamimom bin Hamadom Al Thanijom, na Svjetskom rukometnom prvenstvu.

Iako iz gradske uprave već nekoliko dana nitko ne želi potvrditi naša saznanja, sve je izglednije da je konačno riješen problem koprivničkog prodajnog centra Pevec u poslovnoj zoni Radnička. Prema riječima visokopozicioniranog gradskog djelatnika, dogovor vrijedan oko 50 milijuna kuna "pao" je još krajem siječnja u bogatoj državi Arapskog poluotoka u jugozapadnoj Aziji. Najzaslužniji za to je Zvonimir Mršić, predsjednik Podravkine uprave i bivši koprivnički gradonačelnik. On je, uz prisustvo aktualne gradonačelnice Vesne Želježnjak, prodaju Peveca i veliko ulaganje u podravsku metropolu dogovorio uoči utakmice polufinala domaćina Svjetskog rukometnog prvenstva Katara i Poljske s katarskim emirom, šeikom Tamimom bin Hamadom Al Thanijom. Sastanak katarske i koprivničke delegacije dogovoren je nekoliko dana ranije kada je još bilo izgledno da će umjesto Poljske u polufinalu rukometnog prvenstva igrati Hrvatska, kojoj je jedan od glavnih sponzora koprivnička Podravka. Iako se to, na žalost Golužinih rukometaša nije dogodilo, dogovor koji bi trebao dati vjetar u leđa koprivničkom gospodarstvu ipak je postignut. Barem tako tvrdi naš, inače uvijek dobro upućeni, izvor.

Iako su koprivnički vlastodršci svojedobno bili uvjereni da će za Pevec možda dobiti i 100 milijuna kuna, te tako jako dobro zaraditi jer su ga platili "samo" 27 milijuna, pristali su ga prodati za upola manji iznos. Katarani bi, kao najveći svjetski izvoznik ukapljenog plina, u Pevecu otvorili svoje urede za još jači razvoj na europskom tržištu. Na to su, kaže naš izvor, Koprivničanci pristali pod uvjetom da katarski šeik bude partner Grada na izgradnji nogometnog kampa kraj bazena na Cerinama. U taj kamp, koji bi, osim šest vrhunskih terena s umjetnom travom i glavnog stadiona s tribinom za 4000 ljudi, sadržavao i mali, ali ekstra luksuzni hotel, Katar bi uložio oko 45 milijuna kuna i imao bi ga pravo, po potrebi, besplatno koristiti 20 godina, i to za sve svoje selekcije. Oni su na to gotovo bez pogovora pristali. U tom grmu i leži zec.

Vjerojatno i najbogatija zemlja svijeta domaćin je Svjetskog nogometnog prvenstva 2022. godine. Njihov plan je ući među osam najboljih, ali svjesni su da će to teško postići bez velikih ulaganja u igrački kadar. Takvo razmišljanje pokazalo se ispravnim na nedavno održanom rukometnom prvenstvu, na kojem su osvojili srebro, a na kojem je za njihovu reprezentaciju igrala "legija stranaca", među kojima i četiri Balkanaca (po dvojica iz Bosne i Hercegovine i Crne Gore), pa misle da takvo nešto treba provesti i u nogometu jer je općepoznato da u ovom podneblju ima nemali broj sportskih talenata.

S obzirom da je do prvenstva još punih sedam godina, a kamp bi trebao biti gotov u proljeće 2016. godine, čelni ljudi Katara uvjereni su da imaju dovoljno vremena da stvore nekoliko igrača za svoju nogometnu selekciju, ali ono što je njima puno važnije – da svako malo igraju utakmice s mladim reprezentacijama Hrvatske, Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Mađarske i ostalima iz regije. Osim što će imati jake sparing partnere, uvjereni su da će imati prilike "otkupiti" (dati im državljanstvo) i nekoliko nogometaša s ovih prostora, koji neće biti u prvom planu ovdašnjih izbornika, a njima će biti od velike koristi. "Mange" ionako planiraju riješiti "kešom" kada za to dođe vrijeme.

Kako bilo, iako su, doznajemo, o svemu dobro upoznati i čelnici koprivničkog Slavena Belupa, koji su navodno oduševljeni projektom, kao i šef Hrvatskog nogometnog saveza te član Izvršnog odbora UEFA-e Davor Šuker, na tu su temu svi do danas bili zakopčani do grla.

Koji je točno interes Podravke u tom projektu također nismo uspjeli doznati, ali za pretpostaviti je da se radi o ulaznici na možda prostorom malo, no izrazito bogato tržište.

:)

 

 
Podravka spasila Mirnu od stečaja

Ponedjeljak, 30.Ožujak, 2015.

Podravka spasila Mirnu od stečaja

Rebalansom smanjen đurđevački proračun

Ponedjeljak, 30.Ožujak, 2015.

Rebalansom smanjen đurđevački proračun

Iz drugih medija

PGT RssScroller - Copyright © 2010 by pagit.eu

Iz stranih medija

PGT RssScroller - Copyright © 2010 by pagit.eu

Aktualne najave