RSS
Četvrtak, 08.10.
Nove novčane kazne za vožnju pod utjecajem alkohola PDF Ispis E-mail
Autor Radio Koprivnica   
Četvrtak, 04 Kolovoz 2011 09:49
Nove novčane kazne za vožnju pod utjecajem alkohola // foto: Ilustracija

Nove novčane kazne za vožnju pod utjecajem alkohola // foto: Ilustracija

Prema novom Zakonu o sigurnosti prometa povećane su novčane kazne za prekršitelje. Za vožnju kolničkim trakom namijenjenom za promet suprotnog smjera novčana kazna je sada u rasponu od pet do 15 tisuća kuna, s time da se može izreći kazna zatvora u trajanju do 60 dana te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom.

Povećane su i novčane kazne za vožnju pod utjecajem alkohola, rekla nam je Mirela Škvorc, službenica za preventivu Policijske uprave Koprivničko-križevačke.

- Vozači koji su ranije imali alkohola u rasponu od 0,5 do 1 promil, kažnjavali su se novčanom kaznom u rasponu od jedne do dvije tisuće, a sada je to povećano na tisuću do tri tisuće kuna. Analogno tome za slijedeći stupanj, znači od 1 do 1,5 promila, novčana kazna od dvije do pet tisuća, povećana je na tri do pet tisuća kuna - kazala je Škvorc.

U oba slučaja postoji i mogućnost izricanja zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom.

Osim toga, povećana je i novčana kazna za nepoštivanje prednosti prolaska i nepropisno pretjecanje te sada iznosi tri tisuće kuna, a jedna od vrlo bitnih promjena je i odredba da su vozači motornih vozila dužni prije uključivanja u promet za vrijeme zimskih uvjeta očistiti zaleđena vjetrobranska stakla i snijeg na vozilu. Za nepridržavanje ove odredbe kazna je 700 kuna.

Izvor: Radio Koprivnica

.......................................................

blog comments powered by Disqus
 

Iz drugih medija

PGT RssScroller - Copyright © 2010 by pagit.eu

Iz stranih medija

PGT RssScroller - Copyright © 2010 by pagit.eu

Aktualne najave