RSS
Srijeda, 07.10.
Krah županijske kohabitacije? PDF Ispis E-mail
Autor Zoran Stupar   
Srijeda, 14 Ožujak 2012 15:44
Prijeti li kohabitaciji u Županijskoj skupštini neslavni krah? / Foto: Ivan Brkić

Prijeti li kohabitaciji u Županijskoj skupštini neslavni krah? / Foto: Ivan Brkić

Za sutra je sazvana konferencija za medije na kojoj se očekuje očitovanje župana Darka Korena vezano uz nastavak promjena u Upravnim društvima županijskih ustanova.

Naime, u ponedjeljak, 19. ožujka, održat će se sjednica Županijske skupštine gdje se očekuje da vladajuća koalicija SDP-HNS-HSU izvrši kadrovske promjene u Upravnim vijećima PORA-e Razvojne agencije Podravine i Prigorja te Županijske uprave za ceste. Tako bi na mjestu predsjednika Upravnog vijeća ŽUC-a Darka Sobotu (HDZ) na čelu predsjednika trebao naslijediti Frane Franičević (SDP), dok bi novi članovi trebali biti Slavko Konfic (HSU) i Dražen Marđetko (HSLS), a Sobota bi ostao u vijeću u svojstvu člana. U Upravnom vijeću PORA-e troje novih članova trebali bi biti Vlado Miklobušec (nezavisni član Županijske skupštine), Ante Bratanović (SDP) i Tihomir Sokolić (SDP). 

Vjeruje se kako će Koren na sutrašnjoj konferenciji prozvati vladajuće zbog političkih smjena u upravnim vijećima te time još jednom dokazati koliko je kohabitacija u Županijskoj skupštini nestabilna i na klimavim nogama.

.......................................................

blog comments powered by Disqus
 

Iz drugih medija

PGT RssScroller - Copyright © 2010 by pagit.eu

Iz stranih medija

PGT RssScroller - Copyright © 2010 by pagit.eu