RSS
Petak, 09.10.
Koprivnički HSS: Zašto javnost šuti? PDF Ispis E-mail
Autor Zoran Stupar   
Ponedjeljak, 19 Ožujak 2012 14:26
HSS

HSS

U priopćenju za javnost koprivničke organizacije HSS-a članovi ove stranke našli su se pozvanima kritizirati odluke nove Vlade vezano uz, kako kažu "eutanaziju Hrvatske poljoprivredne komore" te uz odustajanje od naftnih polja u Siriji.

Čudi ih, kažu, podrška hrvatske javnosti ovakvoj politici Milanovićeve vlade. Vezano uz Hrvatsku poljoprivrednu komoru, protive se najavljenom Zakonu o Hrvatskoj poljoprivrednoj komori kojim će se, smatraju, ova institucija uništiti. Pitaju se potvrđuje li se ovime teorija da novoj Vladi očuvanje sela i proizvodnja hrane nisu među prioritetima.

Također ih začuđuje šutnja javnosti o potezima nove Vlade kao što su odustajanje od naftnih polja u Siriji gdje se, kako kažu, predviđa profit od 300 milijuna eura. "To je direktno uništavanje jedne od važnih poluga razvoja i ogroman gubitak novaca, a da ne govorimo o činjenici da istovremeno sa odustajanjem od naftnih polja cijena goriva u Hrvatskoj divlja i doseže visine koje i Blanka Vlašić teško preskače.", stoji u priopćenju. Ove poteze nazivaju "nastavkom sluganske politike", iako je i HSS do prije nekoliko mjeseci bio član vladajuće koalicije.

Na kraju od Vlade traže da odgovore na ovo pitanje: "Koji je to djelomični politički suverenitet koji će hrvatska država zadržati po ulasku u EU ako već sada mora slijediti takve, za Hrvatsku samoubilačke poteze kao što su sankcije EU prema Siriji i to unatoč činjenici da Švicarske pa i Francuske kompanije uvoze i trguju čak i naftom iz Irana usprkos dugogodišnjim sankcijama?"

.......................................................

blog comments powered by Disqus
Ažurirano Ponedjeljak, 19 Ožujak 2012 14:29
 

Iz drugih medija

PGT RssScroller - Copyright © 2010 by pagit.eu

Iz stranih medija

PGT RssScroller - Copyright © 2010 by pagit.eu