RSS
Nedjelja, 04.10.
Na listi poreznih dužnika ponovno imena iz naše županije PDF Ispis E-mail
Autor radio-drava.hr   
Utorak, 07 Svibanj 2013 15:04
Ilustracija

Ilustracija

Ministarstvo financija početkom svibnja objavilo je najnoviju, 4. po redu listu poreznih dužnika, na kojoj je gotovo 94 tisuće poreznih obveznika s ukupnim dugom od 23 milijarde kuna. Na popisu su svježi podaci o poreznim dugovima starijim od 90 dana, a kao i prije granica za objavu za tvrtke je dugovanje koje premašuje 300 tisuća kuna, za obrtnike je granica 100 tisuća, a za građane 15 tisuća kuna.

Među tvrtkama 120 ih je iz Koprivničko-križevačke županije; uz manje promjene poretka popis predvode kao najveći dužnici kalinovačka tvrtka Inženjer Branko Međurečan, čiji je ukupni iznos duga 13,2 milijuna, a drugi je s 9,1 milijuna potraživanja križevački Čelik u stečaju. Slijede s višemilijunskim iznosima koprivnička Energetika – servis – klima, Kopring iz Kalinovca, Rosi iz Koprivnice, križevački Mopar, Poler iz Molvi i tako sve do 120-og mjesta, a dužnika s teretom težim od milijun kuna čak je 40. Obrtnika sa zaduženjem preko 100 tisuća kuna lista navodi ukupno 181-og, a predvodi ih i dalje Smiljana Blažek iz Koprivnice, koja državi duguje gotovo 3,2 milijuna kuna; s tim je iznosom 44. na popisu za cijelu državu.

Iza nje, s nešto više od dva milijuna kuna, također je staro ime, Ratko Prosenečki iz Kloštra Vojakovačkog. Marijan Rođak iz Kloštra Podravskog, s dugom od preko milijun kuna, sada je četvrti, a treće mjesto prepustio je Stjepanu Pugaru iz križevačkog naselja Majurca. Popis pak građana otprilike je iste dužine kao i pri zadnjoj objavi, više od 15 tisuća kuna državnom proračunu duguje 4718 Podravaca i Prigoraca. Među njima s 3,5 milijuna kuna duga prvi je Vilim Martinčić iz Dedine, naselja u općini Sveti Petar orehovec, koji je tim iznosom dospio na visoko, 55. mjesto državnog popisa dužnika.

izvor: radio-drava.hr

.......................................................

blog comments powered by Disqus
 

Iz drugih medija

PGT RssScroller - Copyright © 2010 by pagit.eu

Iz stranih medija

PGT RssScroller - Copyright © 2010 by pagit.eu

Aktualne najave