RSS
Četvrtak, 27.08.
Gradnja autoceste počinje tek nakon ljeta? PDF Ispis E-mail
Autor Radio Koprivnica   
Ponedjeljak, 24 Svibanj 2010 10:33
100524-cesta-m

100524-cesta-m

Malo ili gotovo ništa novoga nije mogao za posjeta čelnicima Koprivničko-križevačke županije priopćiti državni tajnik u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Tomislav Mihotić. Kako je zadužen upravo za resor infrastrukture, prvi ljudi Županije željeli su, među ostalim, doznati što je s prije više od godine dana započetom gradnjom autoceste A 12. Državni tajnik Mihotić ponovio je da je ona u aktualnom četverogodišnjem planu i programu Hrvatskih autocesta.

- Predviđeno je gotovo 450 milijuna kuna za realizaciju ove autoceste, pripremne radnje na njoj su počele i odvijaju se, ali stvarna gradnja trebala bi započeti nakon ljeta, kazao je T. Mihotić.

 

Prema planu za ovu godinu, u dionicu Gradec-Vojakovački Kloštar Hrvatske autoceste trebale bi uložiti 95 milijuna kuna, no prema pojašnjenju tajnika Mihotića istinite su tvrdnje da prometnica nije još u cjelosti ni projektirana, niti je svo zemljište otkupljeno.

- Jedan dio tih sredstava utrošit će se na projektiranje i izvlaštenje i to manji dio, a glavni dio novca utrošit će se na realizaciju dionice Gradec- Vojakovački Kloštar duljine 20 kilometara, pojasnio je državni tajnik Mihotić.

Loša je vijest i da nema preciznih rokova izgradnje nadvožnjaka preko pruge u Križevcima, pa je moguće da oporbeni SDP tamo priredi još koji obilazak nepostojećeg gradilišta. Naime, tajnik Mihotić je rekao da će nadvožnjak nastojati uvrstiti u program realizacije za iduću godinu.

- Znači, on je definiran u četverogodišnjem programu, ali njegova dinamika nije još uvijek definirana vremenski, tako da mislim da ćemo se oko toga uspjet dogovoriti i ne samo mi, nego i s Hrvatskim cestama koje to sve skupa trebaju realizirati, naveo je Mihotić.

Kako se polako bliži lipanj i ljeto, a godišnji odmori u pravilu prebrzo prolete, do provjere najave jesenskog nastavka radova na autocesti neće nam trebati predugo.

Izvor: Radio Koprivnica

.......................................................

blog comments powered by Disqus
 

Iz drugih medija

PGT RssScroller - Copyright © 2010 by pagit.eu

Iz stranih medija

PGT RssScroller - Copyright © 2010 by pagit.eu

Aktualne najave