RSS
Petak, 09.10.
Kiša, poplave i hladno vrijeme obilježile prvi dan ljeta PDF Ispis E-mail
Autor Vedran Tkalec   
Utorak, 22 Lipanj 2010 13:06
foto: Ivan Brkić

foto: Ivan Brkić

Samo nekoliko dana nakon što je olujno nevrijeme praćeno jakom kišom poharalo veći dio naše  županije, nove glavobolje Podravcima zadala je jučerašnja kiša koja je padala cijeli dan i koja je ponovo izazvala poplave na cestama, poljima i podrumima. Tako su prvi dan ljeta umjesto kratkih hlača, sunčanih naočala i visokih temperatura obilježile kabanice, kišobrani, tople trenirke i jakne te temperatura koja je malo koga ostavila ravnodušnim. Da bi do problema podjednakih onima od prošlog tjedna moglo doći, dalo se naslutiti već ranog prijepodneva kada se voda počela nakupljati uz rubove cesta te u mnogim dvorištima, naročito u Reki. Osim Reke, voda je opasno prijetila i u Rasinji, Kunovcu, Kunovec Bregu, Starigradu te još nekim selima u okolici Koprivnice. Blato i šljunak koje je voda s okolnih polja nanjela na ceste zadavali su dosta problema u prometu, a negdje oko 13 sati policija je za promet zatvorila državnu cestu D2 prema Štaglincu zbog poplave na cesti. Promet se preusmjeravao zaobilazno preko Bakovčica, Draganovca i Glogovca, a kasno poslijepodne uz pomoć bagera promet se normalizirao. Problema je bilo i na županijskoj cesti od Šemovaca prema Virju te na državnoj cesti D41 u Reki gdje je policija cijelu noć nadzirala promet koji se na jednom dijelu odvijao jednom trakom naizmjenično.

- Centar 112 cijelog dana primao je pozive za pomoć, a osim Službe za zaštitu i spašavanje cjelonoćnu borbu s poplavama vodili su i vatrogasci, DVD društva, policija i komunalac -  rekao nam je Ivan Skec koji je zajedno sa ostalima cijelu noć vodio veliku bitku sa poplavama u Reki gdje je voda najviše ulazila u kuće i podrume. Nekim kućanstvima nisu pomogle ni vreće sa pijeskom koje su ljudi u panici punili i stavljali ispred dvorišta, podruma i ulaznih vratiju.

 

Vjetar koji je neki dan trgao drveća i bacao ih na prometnice ovaj put je u našim krajevima izostao, a prema prvim podacima jučerašnje poplave u mnogim bi domaćinstvima mogle izazvati veće materijalne štete nego one prošlog tjedna.

Razina vode u potoku Koprivnica prilično je porasla, no na svu sreću zasad je pod kontrolom i nema opasnosti od poplave za obližnje kuće, naravno, ako ne bude novih, obilnih kišnih oborina.

<<  Set 1/2  >>

fotke: Ivan Brkić, Marko Horvat / Koprivnica.net

Kompletna fotogalerija 

.......................................................

blog comments powered by Disqus
Ažurirano Utorak, 22 Lipanj 2010 13:18
 

Iz drugih medija

PGT RssScroller - Copyright © 2010 by pagit.eu

Iz stranih medija

PGT RssScroller - Copyright © 2010 by pagit.eu